Savremene metode podmlađivanja kože lica

mašina za podmlađivanje kože

Sa godinama koža gubi elastičnost i pojavljuju se bore. Mnoge žene vrlo bolno doživljavaju ovaj proces starenja i, naravno, žele ga usporiti i odgoditi za kasnije. Moderna kozmetologija i estetska kirurgija nude mnoge načine podmlađivanja. Neke metode vam omogućavaju da postignete željeni efekat u vrlo kratkom vremenu.

Budući da su moderne metode pomlađivanja kože lica u salonu predstavljene u velikom broju, danas ću govoriti o nekima od njih:

matične ćelije

Pomlađivanje kože lica u salonu korištenjem matičnih stanica nova je i obećavajuća metoda. Matične ćelije imaju pozitivan učinak na cijelo tijelo u cjelini. Osoba ne samo da nestaje bore i zateže kožu lica i vrata, već i poboljšava cjelokupno blagostanje, a metabolizam se obnavlja. Ali nije sve tako bez oblaka na ovaj način.

Ćelijska medicina se tek nedavno počela razvijati, a posljedice uvođenja matičnih stanica još nisu dovoljno proučene. Neka istraživanja pokazuju da kada uđu u ljudski organizam, mogu izazvati razvoj kanceroznih tumora.

Photorejuvenation

Metoda je usmjerena na pomlađivanje epiderme uz pomoć svjetlosnog toka. Postupak se provodi u nekoliko sesija i daje trajni pozitivan učinak.

Već nakon prvog izlaganja, fine bore se potpuno izglađuju, a duboke smanjuju. Nestaju staračke pjege, povećava se tonus, elastičnost, poboljšava se ten. Ova metoda je vrlo popularna, jer je bezopasna i bezbolna. Svaka sesija u prosjeku traje 15-20 minuta.

Nedostatak fotopodmlađivanja je što podmlađivanje ne utiče na tijelo u cjelini, nego samo na kožu. Osim toga, metoda je kontraindicirana za tamne ljude, trudnice. Ne može se koristiti za bolesti krvi i kože, onkološke bolesti. Obično se koristi u kombinaciji s drugim metodama vraćanja mladosti.

Frakcijski laser

Frakcijski laser je najbolji tretman za probleme kože. Uz pomoć posebne mlaznice, koja ima veliki broj mikro-rupa, njene čestice se uklanjaju, a oštećenja obnavljaju ćelije susjednih područja. Efekat liftinga postiže se činjenicom da se tokom zarastanja tkiva zatežu, a tonus kože se povećava. Da bi efekat bio primetan, potrebno je proći 3-5 standardnih procedura.

Biorevitalizacija

Biorevitalizacija se široko primjenjuje u kozmetologiji. Hijaluronska kiselina se ubrizgava pod kožu pomoću šprica ili lasera. Nakon toga, u blizini očiju će se pojaviti mali tuberkuli. Oni će nestati za 1-2 dana. Oval lica postaje jasniji, njegova boja se poboljšava, a koža se zateže.

Mezoterapija

Ova metoda se temelji na unošenju biološki aktivnih tvari pod kožu pomoću mikroinjekcija. Nakon zahvata obnavljaju se regenerativne funkcije epiderme. Uz pomoć mezoterapije ne samo da se možete riješiti bora i poboljšati oblik ovalnog lica, već i izliječiti akne i celulit. Ali prije nego što se odlučite za mezoterapiju, treba uzeti u obzir da može doći do alergijskih reakcija. Također, ova metoda se ne može koristiti u kritičnim danima.

Duboki piling

Uz pomoć dubinskog pilinga s površine kože uklanja se sloj mrtvih stanica, što uzrokuje ubrzanje procesa regeneracije stanica. Ovom metodom efikasno se uklanjaju akne, fine bore, sitni defekti kože. Međutim, treba uzeti u obzir traumatičnu prirodu ove metode. Duboki piling treba provoditi samo u posebnim kozmetičkim sobama od strane visokokvalificiranih stručnjaka. Zahvat je prilično bolan, pa se izvodi u lokalnoj anesteziji.

Plastična operacija

Ovo je radikalna i vrlo efikasna metoda podmlađivanja. Gotovo svi popularni umjetnici i javni ljudi pribjegavaju tome. Operacija se izvodi u općoj anesteziji. Tokom operacije koža se zateže, otklanjajući nastale bore i nabore. Učinak plastične kirurgije primjetan je gotovo odmah i traje 5-7 godina. Metoda je kardinalna, ima kontraindikacije i mogućnost komplikacija.

Hemijski piling

Ovim postupkom uklanjaju se gornji slojevi epiderme raznim kiselinama (fenol, trihloroctena kiselina i druga sredstva). Kiseline se nanose na kožu u tankom sloju. Pod njihovim uticajem uklanja se gornji sloj i uklanjaju stare ćelije. Kao rezultat toga, bore, akne i bubuljice nestaju. Aktiviraju se ćelije kože, obnavljaju se procesi njihove obnove.

Biogelovi i zlatne niti

Ovi proizvodi se također koriste u tehnikama podmlađivanja kože lica i vrata. U potkožni sloj se unose posebni biostimulansi koji pomažu ujednačavanju kože, zatezanju i izglađivanju bora, te aktiviranju stvaranja proteina kože. Uz pomoć zlatnih niti formira se okvir koji sprečava opuštanje kože. Ovo su moderni i efikasni načini podmlađivanja.

Maske protiv starenja

Ovo je najjednostavniji i najpopularniji način pomlađivanja lica i vrata. Uz pomoć prirodnih supstanci sadržanih u maskama, bore se izglađuju, koža postaje elastičnija, poboljšava se njena boja. Takve proizvode je lako pripremiti kod kuće i koristiti 2-3 puta tjedno.

ELOS podmlađivanje

Ova metoda je posljednjih godina sve popularnija. Zasnovan je na kombinaciji izlaganja svjetlosnoj energiji i radio struji. Tehnologija pomlađivanja eliminira staračke pjege, male defekte kože, akne, bubuljice i eliminira bore. Ali postupak je prilično bolan i uzrokuje crvenilo kože.

Podizanje radio talasa

Metoda radiotalasnog liftinga je potpuno bezbolna, za razliku od prethodne procedure. Zasnovan je na zagrijavanju tkiva epiderme visokofrekventnom strujom. Kao rezultat, dolazi do aktivacije metabolizma i protoka krvi, kao i do povećanja procesa proizvodnje komponenti odgovornih za zatezanje kože. Nakon zahvata, bore se smanjuju, a koža postaje elastična. Trajanje sesije je 25-30 minuta. Efekat izlaganja može trajati do dve godine.

Instant lifting

Trenutno podizanje se postiže tehnikom koja se zove LPG. Ovo je mehanička masaža koja smanjuje dubinu bora i ublažava natečenost lica. Uticaj je veoma prijatan, a efekat je jednostavno neverovatan. Nakon 20-30 minuta masaže mišići lica se opuštaju i ton kože se ujednačava.

Mikrostrujna terapija

Druga metoda je mikrostrujna terapija, usmjerena na rad s mišićima lica. Njihovo smanjenje i povećana cirkulacija krvi je posljedica naizmjenične struje koja utječe na nervne završetke. Tokom terapije mikrostrujama, žena može osjetiti lagano peckanje na onim mjestima gdje je kontakt sa elektrodama. Nakon toga postaje primjetno kako je "okvir" lica ojačan, obrve se podižu, a jagodice postaju više. Rezultirajući efekat može trajati do dva mjeseca.

Plasticizirajuća masaža

Savršeno zateže kožu plastificirajućom masažom. Ova tehnika je jedna od najkonzervativnijih i leži u činjenici da se dermis podvrgava jakom trljanju 15 minuta. Masaža uklanja sitne mimičke bore i pozitivno djeluje na mišiće.

Ovo nisu svi načini da kožu učinite mlađom i privlačnijom. Postoje mnoge modernije metode podmlađivanja. Prije nego što odaberete bilo koju od njih, bolje je naučiti kako spriječiti znakove starenja. Da biste to učinili, vodite računa o svojoj koži, dobro je čistite na vrijeme, koristite visokokvalitetne kreme i kozmetiku i pazite na izraze lica. Tada vam možda neće trebati procedure podmlađivanja u bliskoj budućnosti.