Podmlađivanje lica frakcionim laserom

lasersko frakcijsko podmlađivanje lica

Kozmetologija se razvija u skladu sa standardima koje je diktiralo vrijeme. Postupci protiv starenja jedna su od glavnih metoda na ovom području. Ogroman broj njih već je razvijen u naše vrijeme. Maske, kreme, narodna medicina kod kuće, to je sve čemu pribjegava većina žena, utjelovljujući želju za podmlađivanjem svog izgleda. Ali, nažalost, bezuspješno.

Učinkovitiji i djelotvorniji način podmlađivanja je odlazak u salon kod profesionalne kozmetičarke. Ovdje možete provesti frakcijsko lasersko podmlađivanje, što daje odličan efekt. Ovaj postupak promovira zatezanje kože i trenutne rezultate, usporedive samo s kružnim hirurškim zatezanjem.

Prednosti frakcijskog lasera za podmlađivanje lica

Zbog relativno nedavne pojave ove usluge u salonima, mnogi ljudi o njoj ne znaju ništa. Ovaj kozmetički postupak je način da se riješite natečenosti i sivih očiju. Nakon što se izvrši, koža postaje napeta i meka. Korištenjem lasera moguće je eliminirati nazolakrimalni žlijeb nastao promjenama u strukturi kožnih tkiva.

Koža na licu u predelu očiju je najosetljivija i najosetljivija, pa je i najizloženija negativnim uticajima. Vanjsko okruženje, metaboličke starosne promjene u ljudskom tijelu, sve to, a ne samo da utječu na stanje i izgled kože.

Tehnika upotrebe frakcionog lasera je sigurna, jer ne utječe negativno na tijelo klijenta. Zahvaljujući ovom laseru mogu se ukloniti ožiljci na koži lica.

Kako trenutno ukloniti bore i vrećice ispod očiju

Jedna od najpopularnijih metoda borbe po ovom pitanju je botoks. Zaista je efikasan. Ali postoji puno nedostataka ove metode, o čemu oglašivači šute:

 • visoka cijena postupka;
 • moguća pojava problema sa vidom;
 • nuspojava u obliku oštećenja govora;
 • česte alergijske reakcije;

I ovo je samo mali dio problema koji se mogu pojaviti nakon zahvata.

Ablativno i neablativno podmlađivanje

Postoje pripreme za podmlađivanje i na policama apoteka. Osoba koja je pogledala reklamu za određeni proizvod troši puno novca da bi ga kupila, a kao rezultat toga kupuje običnu kremu koja ne radi ništa osim što vlaži. Želja žena da izgledaju najbolje pojačava učinak oglašavanja, zbog čega se takvi proizvodi često kupuju.

 1. Apsolutno frakciono podmlađivanje kože lica ima i prednosti i nedostatke. Laser oštećuje kožu i stvara rane koje mogu biti prolaz za infekcije. Iako treba napomenuti da je rana mala i brzo zarasta.
 2. Neablativno frakciono lasersko podmlađivanje. Analizirajući kritike većine kupaca o izvrsnom rezultatu, možemo reći da je ova vrsta laserskog izlaganja bolja. Barem činjenica da kao rezultat postupka koža ostaje netaknuta. Lokalizacija opekotine je ispod epiderme, stoga je nevidljiva i zatvorena od infekcija. Ali mnogi stručnjaci tvrde da ablativno lasersko podmlađivanje daje najbolji rezultat podmlađivanja.

Indikacije za frakcijsko podmlađivanje

Frakciono lasersko podmlađivanje najčešće se izvodi na klijentima nakon 30 godina starosti. Zaustavlja proces starenja kože. Postoji niz indikacija za ovaj postupak:

 • Tamne mrlje. Pomoću lasera možete se riješiti njihove manifestacije.
 • Bore, proširene pore.
 • Vaskularna mrežica na licu.
 • Mali ožiljci i ožiljci na licu. Pomoću lasera mogu se izravnati i učiniti manje izraženima.

Kontraindikacije za postupak frakcijskog laserskog podmlađivanja

Nemoguće je izvoditi tehniku kada:

 • ste trudni ili dojite;
 • imate rak;
 • sa upalnim procesima;
 • u slučaju oštećenja epiderme na licu;

Opšte preporuke nakon postupka

Nakon laserskog podmlađivanja preporučujemo:

 1. 2 tjedna nakon zahvata zabranjeno je dolaziti u kontakt sa sunčevim zrakama.
 2. Oprati samo pročišćenom vodom.
 3. Ne koristite dekorativnu kozmetiku nekoliko dana.
 4. Uzmi multivitamin.
 5. U prva 2 tjedna ne posjetite bazen i saunu.

Koji će biti rezultat?

Izvođenjem ove metode za podmlađivanje možete ukloniti tragove strija na koži, vaskularnim mrežama. Postanite vlasnik elastične, čvrste kože. Vidljive rezultate treba očekivati nedelju dana nakon postupka. Da biste smanjili rizik od nepotrebnih nuspojava, možete proći nekoliko sesija biorevitalizacije ili mezoterapije.