Hardverska kozmetologija: vrste zahvata, prednosti tehnika

hardversko podmlađivanje kože lica

Za mnoge ljude kozmetologija je danas povezana isključivo sa ženama. Međutim, ovo mišljenje nije u potpunosti tačno. Ne samo lijepi spol, već i jači spol spremni su se potruditi da izgledaju privlačno. Zapravo, mijenjajući dobro poznatu poslovicu, oni se izgledom pozdravljaju.

Hardverska kozmetologija je kompleks tehnika dizajniranih da pomognu osobi, bez obzira na spol, očuvanju ljepote, mladosti i atraktivnog izgleda. Mnogi postupci koje pružaju moderni kozmetički saloni nestaju pod definicijom kategorije hardverske kozmetologije.

Koji je ovaj kozmetički pravac

U novije vrijeme mogućnosti kozmetologije bile su ozbiljno ograničene. Sve na što je pacijent mogao računati su vješte ruke liječnika-kozmetologa i oskudni lijekovi koji ne daju trajni učinak, a ponekad se pokažu i potpuno beskorisni. Sve se promijenilo kad je došlo doba hardverske kozmetologije.

Nisu svi posjetitelji kozmetičkih salona svjesni šta hardverske tehnike uključuju. Zapravo je sve jednostavno. Ova grupa uključuje sve postupke koji se izvode pomoću posebnih uređaja koji imaju fizioterapeutski efekat. Zahvaljujući njihovom učinku na kožu ili određene dijelove tijela, moguće je postići učinkovitiju apsorpciju hranjivih sastojaka, što daje trajniji, uočljiviji učinak.

Zahvaljujući upotrebi uređaja, moguće je utjecati na kožu ne samo uz pomoć lijekova, već i fizički. Složenost omogućava:

 • eliminirati promjene na koži uzrokovane godinama;
 • ubrzati regenerativne procese u slučaju raznih povreda;
 • stimulišu prirodne biološke procese koji podstiču podmlađivanje.
provođenje postupka hardverskog podmlađivanja kože

Posjetitelji kozmetičkih salona čuli su da konvencionalni preparati koji se koriste u njezi kože rijetko prodiru duboko u dermis. U međuvremenu, tu je njihov utjecaj potreban najviše od svega. Napokon, tu se odvijaju glavni procesi koji vam omogućavaju održavanje ljepote i mladosti ljudske kože.

Uz pomoć hardverske kozmetologije moguće je riješiti ovaj problem. Koža je izložena mikrostrujama, ultrazvuku ili drugim fizičkim silama, što je čini osjetljivijom na djelovanje lijekova.

Koji se efekti mogu postići

Prema kozmetolozima, pomoću hardverskih tehnika možete postići različite efekte. Glavna stvar je odabrati pravu metodu za određenog pacijenta. Ako je način izlaganja pravilno odabran, moguće je:

1. Osigurajte adekvatnu regeneraciju kože

Ljudsko tijelo neprestano prolazi kroz procese obnavljanja. U koži se, na primjer, sintetišu elastin, kolagen, hijaluronska kiselina. Bez ovih supstanci nemoguće je sačuvati mladost i atraktivnost. Zahvaljujući upotrebi uređaja moguće je stimulirati njihovu proizvodnju ili isporučiti lijek do željenih slojeva kože.

2. Normalizirati metaboličke procese

Zbog utjecaja fizičkih sila na kožu, moguće je uspostaviti povlačenje viška tekućine iz tretiranih područja. Zajedno s viškom tečnosti uklanjaju se metabolički proizvodi, toksini koji negativno utječu na ljepotu kože. Pored toga, obezbeđena je adekvatna drenaža limfe, koja pomaže u čišćenju prostora od štetnih supstanci, toksina i proizvoda raspadanja.

3. Omogućiti fizioterapeutski efekat na telo

Fizioterapija se široko koristi ne samo u kozmetologiji, već i u lečenju različitih bolesti kože. Dugo je dokazano da fizioterapeutski efekti povoljno djeluju na tijelo. Pomoću nje moguće je smanjiti intenzitet upale, poboljšati regeneraciju.

4. Normalizirajte rad neuromišićnih tkiva

Fizioterapija povoljno djeluje na stanje kože - to svi znaju. Korisna je za cijelo tijelo ako se pravilno koristi. Poboljšava se opskrba mišića krvlju, stimulira se prenos impulsa duž nervnih vlakana.

fotografija prije i nakon podmlađivanja kože uređajem

Tako je, na primjer, podmlađivanje lica plazmom hardverski postupak, uz pomoć kojeg je moguće postići podmlađivanje kože, poboljšati boju i oku vidljivu strukturu navlake. Međutim, tehnika se koristi i za liječenje seboreje, akni, psorijaze i drugih kožnih bolesti. Slika je slična i s drugim hardverskim metodama: uspješno se koriste ne samo za vraćanje ljepote, već i za borbu protiv različitih bolesti.

Za i protiv

Hardversko podmlađivanje lica nedavno je popularno i među ženama i među muškarcima koji brinu o svom izgledu. Sasvim je prirodno da pacijente zanimaju prednosti i nedostaci neke metode.

Prednosti uključuju:

 • trajanje efekta - pokrenuti procesi i dalje djeluju na kožu nekoliko mjeseci, što omogućava postizanje povećanja efekta na povećanje;
 • širok spektar različitih mogućnosti liječenja (pomlađivanje lica laserom, ultrazvučni valovi, vakuum, mikrostruje), što vam omogućava odabir odgovarajuće tehnike čak i u teškim slučajevima;
 • razni efekti - ovisno o odabranim postupcima, moguće je postići različite učinke na tijelo (ukloniti višak masnog tkiva, simulirati atraktivnije konture tijela, poboljšati opće stanje kože);
 • sposobnost podsticanja prirodnih procesa podmlađivanja, koji se s godinama usporavaju, postaje manje izražena;
 • mogućnost izvođenja brojnih postupaka kod kuće kada se zove majstor sa potrebnom opremom u mjestu prebivališta;
 • minimalni rizik od komplikacija u slučaju da se pacijent posavjetuje s kozmetičarom, uzimaju se u obzir indikacije, kontraindikacije.

Uprkos velikom broju prednosti, hardverska kozmetologija također nije lišena nedostataka. Prvo, već od prvog postupka ne možete dobiti trajni, primjetni rezultat. Najčešće je potrebno proći kurs protiv starenja ili drugih efekata kako bi promjene postale vidljive.

Drugo, mnogo toga ovisi o vještini samog kozmetičara. Potrebno je biti oprezan oko izbora majstora, pozivajući se na pouzdane stručnjake.

Tehnike povezane sa hardverskom kozmetologijom

vrste postupaka u hardverskoj kozmetologiji za podmlađivanje

Postoji mnogo različitih vrsta postupaka u hardverskoj kozmetologiji. Često se koristi:

 • miostimulacija - tehnika koja vam omogućava da se riješite viška masnog tkiva, ispravite konture figure kada se pravilno upotrebljavate (na osnovu prolaska malih naboja struje kroz određene mišiće);
 • hardverske vrste pilinga (ultrazvučni, laserski), koji omogućavaju čišćenje kože mrtvih ćelijskih struktura, obnavljanje dermisa;
 • razne hardverske vrste liftinga, omogućavajući vam da zategnete kožu, učinite je atraktivnijom, vratite joj mladost i ljepotu;
 • laserske tehnike koje vam omogućavaju uklanjanje različitih oštećenja kože, poput ožiljaka, ožiljaka, kao i pomoć u podmlađivanju kože, poboljšanju njenog izgleda;
 • hardverska masaža vam omogućuje da zategnete kožu, ispravite dvostruku bradu, riješite se malih bora, znatno izravnate velike;
 • mikrostrujna hardverska terapija stimulira regenerativne procese u koži, sprečava rano stvaranje bora, pomaže zaglađivanju kože, stvaranju elastina, kolagena, hijaluronske kiseline.

Postoje mnoge metode hardverske kozmetologije. Uz pomoć nadležnog liječnika-kozmetologa mora se odabrati najoptimalniji način utjecaja na tijelo. Liječnik će moći procijeniti stanje kože pacijenta ili njene figure i na osnovu podataka odabrati najefikasniju opciju liječenja.

Metode hardverske kozmetologije su vrlo raznolike. Svaki od njih ima i prednosti i nedostatke. Naravno, bit će pacijenata koji su zadovoljni jednom ili drugom metodom i oni koji nisu zadovoljni rezultatima.

Važno je zapamtiti da rezultati intervencije ne ovise samo o odabranoj metodi, već i o vještini kozmetologa, kvaliteti aparata i korištenih lijekova. Ispravan izbor salona u ovom slučaju igra značajnu ulogu u uspjehu!

Fotografije prije i poslije

prije i poslije hardverskog podmlađivanja kožeprije i nakon podmlađivanja kože uređajemfotografije prije i nakon hardverskog podmlađivanja kože

Izjave pacijenta

Kad odluče pribjeći pomoći hardverske kozmetologije, pacijenti često čitaju kritike. Uz pomoć recenzija možete shvatiti koliko je odabrani postupak učinkovit, pogledati fotografije prije i poslije.

Recenzirala žena, 55 godina

Nakon 50 godina primijetila sam da koža mog lica prestaje izgledati privlačno. Naravno, i prije je bilo zvona za uzbunu, ali onda su promjene postale prilično upečatljive! Uz pomoć svoje kćeri proučavao sam mnoge mogućnosti za podmlađivanje. Kao rezultat toga, zaustavio sam se na mikrostrujama. Iskreno, nakon prve sesije nije se dogodilo čudo sa drastičnim transformacijama. Ali nakon 10 sesija vidio sam jasan rezultat! Nabori u području nasolabijalnog trokuta bili su značajno zaglađeni, čelo je postalo manje naborano. Sve u svemu, koža izgleda puno zdravije!

Recenzirala žena, 44 godine

Nakon dugog razmišljanja, odlučio sam se za frakcijsko lasersko podmlađivanje. Sve iste starosne promjene na koži, kako kažu, očite su. Bilo je vrijeme da se nešto učini po tom pitanju. Iskreno, postupak nije bio ugodan. Ako postoji velika osjetljivost na bol, onda je bolje zatražiti anesteziju. Da, i oporavak je prilično dug, odlučio sam otići ljudima za mjesec dana! Međutim, rezultati nakon perioda rehabilitacije su me ugodno iznenadili. Ne samo da su izglađene male bore, već i prilično velike. A one bore koje nije bilo moguće potpuno ukloniti postale su manje primjetne!