Zatezanje kože tijela bez operacije

Mnogi saloni, centri i klinike nude slične usluge. Prilikom odabira kamo ići, imajte na umu nekoliko važnih stvari.

zatezanje kože tijela bez operacije

Zatezanje kože na koži može postati relevantno u određenom trenutku života i za ženu i za muškarca, kako za mršavu osobu, tako i za punu. Veliki broj tehnika kojima raspolaže moderna medicinska kozmetologija omogućava vam odabir efikasne terapije u svakom konkretnom slučaju.

Zašto se koža na tijelu objesi?

U mladih je uzrok obično brz gubitak kilograma tokom mršavljenja ili trudnoće. Kod sredovječnih ljudi dodaju se starosne promjene koje dovode do gravitacijske ptoze (opuštenost mekih tkiva pod utjecajem gravitacije).

Znamo da ne moraju svi zatezati kožu. Važnu ulogu igraju individualne karakteristike osobe, naime stanje mišića, tip kože, zdravstveno stanje i način života uopšte. Gubitak elastičnosti i vlage, nakupljanje viška potkožnog masnog tkiva, poremećena mikrocirkulacija dovodi do toga da koža nije u stanju sama se zategnuti i značajno je izložena ptozi.

Učinkovito zatezanje kože moguće je bez operacije

Ako ozbiljno odlučite dovesti svoje tijelo u red, morat ćete preispitati prehranu, vježbanje i navike. Procjenu stanja kože i izradu strategije za borbu protiv opuštenosti povjerite profesionalcu. Kućni lijekovi dobri su za održavanje zdrave kože, ali efekti su preslabi da bi pružili vidljivo podizanje.

Učinkovito zatezanje kože izvedivo je samo za kozmetičara koji pacijentu može odabrati i ponuditi individualni kompleks modernih postupaka.

Klinika za estetsku medicinu kompleksno pristupa gubitku kilograma i zatezanju kože. Liječnik procjenjuje opće zdravstveno stanje i individualne karakteristike pacijenta. Zatim se sastavlja program koji uključuje ne samo postupke usmjerene izravno na zatezanje kože, već i preporuke za svakodnevnu njegu, odabir kozmetike, prehranu i druge važne aspekte. Liječnik nadgleda pacijenta tokom cijelog kursa, procjenjuje djelotvornost poduzetih mjera i po potrebi prilagođava sastanak.

Složenost pristupa i lična odgovornost liječnika daju klijentima garanciju da će rezultat biti pozitivan, a postupci neće naštetiti njihovom zdravlju.

Savremene nehirurške metode zatezanja kože tijela

Širok raspon dostupnih metoda omogućava vam rješavanje gotovo svih problema koje pacijent postavi: zatezanje kože na trbuhu, rukama, nogama, zadnjici, vratu i bradi, podmlađivanje kože ruku i dekoltea, podizanje lica.

Navešćemo samo neke od postupaka zatezanja kože dostupnih pacijentima klinike:

 • LPG masaža,
 • kriolipoliza,
 • mezoterapija bez injekcija,
 • mezoterapija tijela,
 • ozonska terapija,
 • RF dizanje,
 • biorevitalizacija,
 • podizanje plazme,
 • elektromiostimulacija.

Mnogi saloni, centri i klinike nude slične usluge. Prilikom odabira kamo ići, uzmite u obzir nekoliko važnih stavki:

 1. Svi postupci imaju kontraindikacije. Ne vjerujte nekome ko će obaviti zahtijevane postupke bez razgovora.
 2. Za svaki postupak moraju se strogo poštovati uslovi i zahtjevi za kvalifikacije kozmetologa. Ako to ne učinite, može doći do oštećenja zdravlja.
 3. Za svaki postupak moraju se koristiti certificirana oprema i originalni lijekovi.
 4. Pri provođenju složenog postupka potrebno je uzeti u obzir njihovu kompatibilnost.
 5. Nije sigurno donositi odluke na temelju pristupa "gdje je jeftinije".