Estetsko podmlađivanje kože

Sve je manje ljudi koji posežu za operacijama podmlađivanja kože zbog činjenice da postoji podosta alternativnih, nehirurških metoda. Bolje se podnose i njihov se učinak ne razlikuje u trajanju. Takođe im treba mnogo manje vremena i nije im potrebna rehabilitacija. Nehirurške metode nudi estetska kozmetologija - nova prekretnica u smjeru njege kože.

Estetsko podmlađivanje

Estetsko podmlađivanje kože je produženje mladolikosti epiderme bez pribjegavanja hirurškoj intervenciji. U posljednje vrijeme postupci vezani posebno za estetsku kozmetologiju postaju sve rašireniji. To je zbog činjenice da je sve više i više neoperativnih metoda. Ako neće svaka osoba otići za kirurški stol radi glatke, zdrave i lijepe kože, tada se mnogi slažu oko estetike.

Nehirurški postupci uključuju: masažu, injekcije, upotrebu različitih krema, lifting, piling, karboksiterapiju i tako dalje. Uz pomoć estetske kozmetologije možete ispraviti nedostatke kože, navlažiti epidermu, promijeniti konture lica, ukloniti bore i druge znakove starenja. Estetsku kozmetologiju koriste ne samo žene, iako ih je većina, već i predstavnici muške polovine populacije.

podmlađivanje lica

Metode za estetsko podmlađivanje

Estetska kozmetologija uključuje podmlađivanje injekcijama, hardversko podmlađivanje, masažu i preventivne postupke. Kozmetički postupci koji koriste injekcije uključuju:

  • Mezoterapija- injekcija je lijekova koji mogu povećati elastičnost kože, vratiti zdravu boju gornjih slojeva epidermisa, izgladiti bore i općenito olakšati lice i tijelo. Botox je već dugo najpopularniji lijek za mezoterapiju.

Bitan!Pored podmlađujućeg efekta, od uvođenja botoxa mogu se primijetiti i nuspojave kao što su: pojava alergijskog osipa, otežano disanje, problemi s očima i vidom, otkazivanje srčanog ritma, svrbež u području primjena lijekova.

S obzirom na negativan učinak na organizam, koji će se prije ili kasnije očitovati kod većine korisnika ovog lijeka, kozmetolozi stvaraju i druge proizvode koji su dostojne zamjene za botoks, kao što su: hijaluronska kiselina, fibroblast, ekstrakt kolagena i drugi.

  • PlazmoliftingRelativno je mlada metoda u kozmetologiji. Sastoji se u uvođenju vlastite krvne plazme do dubine ne veće od 5 mm u gornji sloj epidermisa. Za to se venska krv osobe stavlja u poseban aparat koji odvaja plazmu od nje. Glavna stvar je da se ne remeti redoslijed rada separacijske centrifuge. Ova plazma se zatim ubrizga u ljudsku kožu. Ova metoda je dobra jer se, ako se pravilno sprovede, nuspojave ne primjećuju.
  • Biorevitalizacija- sastoji se u uvođenju hijaluronske kiseline u kožu. Djeluje prilično dugotrajno, u kojem je, osim što vizualno poboljšava izgled kože, vlaži i njeguje.
  • Terapija ozonom- moderna metoda zasićenja kože kiseonikom, uslijed čega se pokreću prirodni procesi regeneracije ćelija epiderme. U osnovi, za razliku od prethodne metode, koristi se samo na problematičnim dijelovima kože. Nakon terapije ozonom mogu se uočiti sljedeći efekti: obnavljanje potkožnog tkiva, poboljšanje mikrocirkulacije krvi, zaglađivanje bora, izravnavanje boje kože, stimulacija metaboličkih procesa u epidermisu.
  • Konturna plastika- ovo je uvođenje posebnih preparata - filera koji mogu vratiti izgubljeni volumen različitih dijelova tijela. U većini slučajeva punila uključuju hijaluronsku kiselinu, ekstrakt kolagena i druge pomoćne pripravke, u proporciji koja je sigurna za tijelo.
injekcija podmlađivanje kože lica

Podmlađivanje hardvera uključuje:

  • ELOS podmlađivanje- jedan od "najmlađih" kozmetičkih postupaka za podmlađivanje lica. Izvodi se upotrebom uticaja slabih impulsa struje i svjetlosti na gornje slojeve epiderme. Pomoću nje možete stimulirati metaboličke procese kože, smanjiti dubinu bora, riješiti se mimičnih bora. Postupak je bezbolan i ne izaziva nelagodu.
  • Laserski tretmani- sastoji se u uklanjanju mrtvih čestica epitela, pomoću lasera posebne dužine. Široko je popularan zbog odsustva nuspojava. Postupak podmlađivanja ne izaziva nikakve bolne senzacije. Kao rezultat, možete primijetiti povećanje elastičnosti i čvrstoće kože, poravnavanje boja, obnavljanje epiderme na staničnoj razini.
  • Foto podmlađivanje- smanjuje dubinu bora, uklanja osip različitog porijekla, sakriva mrežicu kapilara. Sve se to izvodi izlaganjem kože svjetlosnim impulsima. Najbrži postupak od svega navedenog. Uglavnom se koristi za ljude starije od 40 godina.
  • Podizanje radio talasa- ima trajni efekat. Postupak uključuje izlaganje kože radio-magnetnim valovima. Nakon ovog postupka, primjećuje se povećanje elastičnosti kože i općenito podmlađivanje.
  • Thermage- dobro uklanja rane znakove starenja. Sastoji se u delovanju radiofrekventnog zračenja na duboke slojeve epiderme. Postupak nema kontraindikacija, nema nuspojava. Thermage je popularan sa stabilnim efektom. U stanju je da podmladi kožu u jednom postupku godišnje.

Na bilješku.Masaže se mogu izvoditi ne samo u kozmetičkim salonima, već i kod kuće. Glavna stvar je razumjeti na koje područje treba utjecati i uzeti u obzir posebnosti kože.

Preventivne mjere za podmlađivanje kože provode se kremama protiv starenja koje sadrže ekstrakt kolagena i hijaluronsku kiselinu.

postupak podmlađivanja kože lica

Kako odabrati pravu njegu

Za svaki tip kože možete odabrati vlastite proizvode za njegu. Postoje tri vrste kože: suha, masna, kombinirana. Proizvodi koji su pogodni za masnu kožu neće moći pomoći kod suhe kože. Ako koži trebaju učinkovitiji proizvodi od puke kreme, iako s hijaluronskom kiselinom, možete poduzeti brojne postupke s efektom podmlađivanja.

Koji je najbolji postupak za podmlađivanje lica? Hardverske metode podmlađivanja smatraju se najčešćima, jer imaju prilično dugotrajan učinak, bez nuspojava, a rezultat premašuje mnoga očekivanja. Ali, da bi hardverski lijek za podmlađivanje bio učinkovit, trebali biste proći kurs postupaka.

Za brže postizanje željenog rezultata možete pribjeći injekcijama. No, trebali biste pažljivo proučiti lijekove koji se ubrizgavaju u slojeve epiderme, jer mogu izazvati alergijske reakcije i druge nuspojave.

Kućne procedure

O svojoj koži možete se brinuti i kod kuće. Ovo ne zahtijeva posebnu obuku. Veliki broj žena pokušava zadržati mladoliku kožu, ne odmičući se daleko od ogledala u vlastitom kupatilu. Kućni tretmani imaju svoju prednost. Prvo, oni su 100% prirodni, a drugo, ovo je puno jeftinija opcija od odlaska u kozmetički salon.

prije i poslije podmlađivanja kože lica

Jedna od najčešćih domaćih krema je retinoična. Nalazi se u većini kozmetike koja se koristi u skupim kozmetičkim salonima. Odvojeno, ovaj je alat prilično jeftin. Preporučuje se nanošenje na problematična područja tijekom 3 tjedna u proljeće i jesen.

Razne maske za lice možete koristiti i kod kuće. Danas nema problema s kupnjom maski za kožu u specijaliziranim prodavaonicama. Ali, ako iz nekog razloga maska nije kupljena, onda je možete pripremiti kod kuće. Obično se sastoji od sastojaka koji su uvijek u kući.

Trebalo bi to shvatiti!Nega kože podrazumijeva stalno praćenje i redovne postupke. Neće biti efekta ako masku radite jednom mjesečno.

Prevencija i njega

Preventivne mjere za njegu kože uključuju: masažu, čišćenje lica i upotrebu krema protiv starenja.

Bilješka!Da bi koža lica izgledala zdravo i lijepo, potrebno je izbaciti niskokaloričnu dijetu iz života. Takođe morate piti puno čiste vode - najmanje 1, 5 litara dnevno.

Ispravnim pristupom njezi kože dugo će vas oduševiti zdravljem, bez bora i elastičnošću. Najvažnije je pridržavati se određenih pravila za njegu različitih vrsta kože. Također je potrebno shvatiti da sve kozmetičke zahvate u salonima povezane s raznim tehnikama podmlađivanja kože trebaju provoditi samo kvalificirani stručnjaci.