Uklanjanje bora: najefikasnije metode podmlađivanja kože

podmlađivanje kože lica

Pojava bora nikada ne prija ženama, uprkos činjenici da je ovaj proces prirodan i prirodan. Osim toga, neće svaka dama pristati isprobati radikalne metode za uklanjanje bora.

Izgledati mlado u bilo kojoj dobi je san svake žene. A zahvaljujući dostignućima moderne nauke, to postaje moguće. Kozmetologija i plastična hirurgija nude čitav niz postupaka protiv starenja u cilju suzbijanja negativnih promena u kompleksu.

Uporediv učinak može dati kućna njega - visokokvalitetna kozmetika, masaža, gimnastika. Najvažnije prije zahvata je dobiti savjet od kompetentnog specijaliste koji će vam reći da li vam je u principu potreban, da li će dati rezultat u borbi protiv najizraženijih problema u vašem slučaju i utvrditi da li postoje kontraindikacije. .

Hidratiziranje kremama

U mladoj dobi koža praktički ne stvara probleme: elastična je, glatka i baršunasta zbog dovoljne količine vlage. Normalnu ravnotežu u mladosti možete održati uz pomoć maski i hidratantnih krema. Oni će pomoći u zaštiti kože od isušivanja i blago odgoditi pojavu bora. Hidratantne kreme obično sadrže hijaluronsku kiselinu, supstancu koja može zadržati vlagu.

Popunjavanje bora

Kako bi se ujednačila tekstura kože, bore se popunjavaju prirodnim ili sintetičkim gelom. Najpopularniji filer je hijaluronska kiselina. U prosjeku, trajanje ove procedure je od šest mjeseci do devet mjeseci, ali sve ovisi o fileru.

Mezoterapija

Ova metoda produženja šarma mladosti provodi se uz pomoć mikroinjekcija - osim hijaluronske kiseline, koža se hrani mikroelementima i vitaminskim "koktelima". Nedostatak ovog postupka je pojava edema, a ponekad i bola.

Biorevitalizacija

Pojava bora nikada ne prija ženama, uprkos činjenici da je ovaj proces prirodan i prirodan. Osim toga, neće svaka dama pristati isprobati radikalne metode za uklanjanje bora. Srećom, postoje blaže metode, na primjer, biorevitalizacija - povratak u život. Suština ovog postupka je da se putem injekcija koža nahrani hijaluronskom kiselinom, koja je mnogo efikasnija od kozmetičkih proizvoda sa svojim dodatkom.

Radiesse - kalcijum hidroksiapatit

radiesse za podmlađivanje kože

Sada su fileri na bazi kalcijum hidroksiapatita Radiesse postali veoma popularni. Mehanizam njegovog djelovanja zasniva se na proizvodnji vlastitog kolagena u koži. Ovaj materijal se koristi za volumetrijsku ili volumetrijsku korekciju lica, a rok trajanja mu je do dva mjeseca. Takva korekcija će ispraviti volumen lica, koji se može izgubiti s godinama.

Botulinski toksin

Sretni ili tužni trenuci našeg života ostavljaju otisak u uglovima očiju i usana. Za uklanjanje bora na licu koriste se injekcije botulinum toksina koji paraliziraju mišiće lica i osoba se ne može borati do šest mjeseci. Efekat se javlja vrlo brzo, pa je postupak sve popularniji.

Hemijski piling

Hemijski piling će pomoći u pomlađivanju kože lica i poboljšanju njenog kvaliteta. Hemijski piling može napraviti razliku ovisno o dubini izlaganja. Što je postupak agresivniji, koži je potrebno duže vremena da se oporavi.

Laserski tretmani

Ablativne tehnike za pomlađivanje su najradikalnije. Tokom ove procedure, gornji sloj kože se isparava pomoću laserskog blica. Tako se koža ponovo obnavlja, ali bez staračkih pjega i bora.