Lasersko kućno podmlađivanje

prije i poslije laserskog pomlađivanja lica

Da li je moguće uraditi lasersko podmlađivanje lica kod kuće?

Tehnologije laserskog pomlađivanja ušle su u naše živote relativno nedavno, ali su već čvrsto osvojile poziciju najmodernije i najefikasnije procedure obnavljanja kože. Dobre su za sve, osim jedne stvari - relativno visoke cijene. Međutim, kozmetološko tržište je na svoj način reagiralo na ovu činjenicu i uporno je počelo nuditi uređaje za kućno lasersko pomlađivanje. Kako nam oni mogu pomoći?

Koja je razlika između kućnih lasera i profesionalnih instalacija?

Reklamna oprema za kućno pomlađivanje tvrdi da je ovo potpuna zamjena za salonske procedure. Istina je ovdje samo mali postotak. Koja je razlika između kućne i profesionalne opreme?

  1. Uređaji za kućnu upotrebu su kompaktniji, odnosno nemaju istu snagu kao profesionalni.
  2. Kućni aparati su slabo funkcionalni i nemaju veliki broj varijacija u režimima rada. Shodno tome, teško je izabrati takvu snagu zračenja na njima koja će najefikasnije djelovati na vašu kožu.
  3. Na osnovu toga, oprema za kućno lasersko podmlađivanje nije u stanju da reši složene probleme kože tako efikasno kao profesionalne.

Jednostavno rečeno, ovakvi uređaji su dizajnirani da upotpune kućnu njegu u kombinaciji metoda koje koristimo za pomlađivanje kože.

Kakvi su rezultati laserskog pomlađivanja kod kuće?

Upotreba laserske opreme za kućnu upotrebu može dovesti samo do dva krajnje suprotna rezultata:

  1. Dobićete blagi efekat podmlađivanja, teško uporediv sa rezultatom profesionalnog salonskog postupka;
  2. Odaberete pogrešan način rada i bukvalno minut je dovoljan da dobijete opekotine po licu.

Osim toga, malo nas savjesno i bez prekida provodi tijek kućnih procedura uz puno poštivanje tehnologije i bez kršenja sanitarnih i higijenskih standarda. A korištenje uređaja "s vremena na vrijeme" uopće neće dati pozitivan rezultat.

Koliko novca ćete potrošiti na kućno lasersko podmlađivanje?

Glavni argument proizvođača uređaja za lasersko pomlađivanje kod kuće je ušteda novca. Stoga mnoge žene izbezumljene kupuju ove uređaje, podlegavši iskušenju da "plate jednom - i koriste do kraja života".

O čemu proizvođači ćute?

Prosječna cijena takvog lasera je prilično visoka. Jeste li spremni potrošiti mnogo novca na "dodatnu njegu" kod kuće?

Kućni laser, kao i svaki drugi kućni aparat, ima rok trajanja. One se troše i lome brže nego što mislite. A ako ste kupili takav laser "po jeftinom" - ne daj Bože da je to bilo dovoljno za nekoliko sesija.

Lampe u aparatima je potrebno redovno mijenjati! I, kako se ispostavilo, nisu nimalo jeftine.

Tako ćete na ovaj uređaj potrošiti cijenu tečaja salonskih procedura laserskog pomlađivanja, koje je potrebno raditi samo jednom u pet godina. A gdje je vaša korist?

Da li je moguće uraditi laserski resurfacing kod kuće?

U suštini, suština je ovo. Lasersko podmlađivanje kod kuće možete vrlo lako napraviti samo u tri slučaja:

  1. Vi ste kozmetolog praktičar i dobro ste upućeni u laserske tehnologije, a imate mogućnost da se pridržavate potrebnih sanitarno-higijenskih uslova.
  2. Vi ste osoba sa medicinskim obrazovanjem koja želi da eksperimentiše na sebi, potpuno svjesna svojih postupaka.
  3. Imate dodatna sredstva koja možete potrošiti na "još jednu stvar u svojoj kući".

Ako još uvijek niste raspoloženi za bacanje novca, trebali biste pronaći centar za uljepšavanje kojem možete vjerovati. To je prilično jednostavno učiniti: pitajte prijatelje i poznanike, pročitajte recenzije na internetskim forumima, proučite web stranicu odabrane kompanije. Ako vidite da niko nije mračan, a stručnjaci centra su spremni da otvoreno odgovore na sva vaša pitanja, slobodno se prijavite na proceduru!